chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 жовтня українців будуть викликати в суд через SMS

26 вересня 2013 о 16:41

З 1 жовтня у всіх місцевих та апеляційних загальних судах розпочнеться реалізація проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження).

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі порталу «Судова влада України».

Пілотне впровадження проекту Державна судова адміністрація України спільно з ДП «Інформаційні судові системи» розпочала у червні 2013 року. Наразі проект випробовується в чотирьох українських судах – Печерському районному суді Києва, Автозаводському районному суді міста Кременчук, Ялтинському міському суді АРК та апеляційному суді Дніпропетровської області.

«Надсилання учасникам судового процесу SMS-повідомлень відбувається відповідно до затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 1 червня 2013 №73», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що з червня в Україні розпочалася реалізація пілотного проекту з відправлення судами SMS учасникам судового процесу. Першими нововведення запровадять Печерський і Святошинські суди Києва, Автозаводський суд Кременчука, апеляційні суди Закарпатської та Дніпропетровської областей.

Результат доставки SMS на номер телефону учасника (дата і час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу. Таке повідомлення роздруковує і долучає до матеріалів справи відповідальний працівник апарату суду.

Встановлено, що загальна кількість символів в SMS у справах цивільного судочинства може становити від 214 до 823. Загальна кількість символів в SMS у справах кримінального судочинства становить від 254 до 859.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути