chrome firefox opera safari iexplorer

На Херсонщині готуються до початку будівництва Олімпійського центру з водних видів спорту

02 жовтня 2013 о 13:27

На міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» в Новій Каховці, який відвідали потенційні інвестори з десяти країн, було представлено проект Олімпійського центру підготовки національних команд України з водних видів спорту.

Питання про виділення коштів на спорудження цього об’єкта в Цюрупинську позитивно вирішено в Кабміні, пише Україна молода. Відомо, що загальний кошторис проекту перевищує 200 млн. грн.

У цьому центрі можна буде цілий рік проводити тренування з плавання, стрибків у воду, академічного веслування та веслування на байдарках і каное, а також iз велоспорту та інших видів. Одночасно центр може прийняти до 500 спортсменів.

«У Цюрупинськ на збори з’їжджатимуться спортсмени з усіх регіонів України. Адже кліматичні умови на річці Конка дозволяють тренуватися десять місяців у рік», — розповів начальник управління регіонального розвитку, головний архітектор Херсонської області Григорій Ходін.

«За останні десять років більше сотні веслярів Херсонщини стали медалістами на міжнародних змаганнях різного рівня, — каже Григорій Ходін. — Будівництво тренувальної бази дозволить нам досягти ще кращих результатів і гідно представити Україну на міжнародних спортивних змаганнях».

Ділянка під будівництво центру має площу 25 гектарiв iз можливістю розширення до 50 га. Комплекс складатиметься з басейну, двох багатофункціональних спортивних залів, стадіону, готелю, сучасного медичного центру для відновлення спортсменів, дворівневого конференц–залу, паркової зони. Візуально весь цей архітектурний ансамбль нагадуватиме чайку в польоті.

Загалом на форумі в Новій Каховці було підписано п’ять меморандумів про співпрацю.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути