chrome firefox opera safari iexplorer

Під парком Шевченка хочуть побудувати черговий ТРЦ

22 жовтня 2013 о 20:50

У центрі Києва біля парку імені Тараса Шевченка в наступному році може розпочатися будівництво великого підземного ТРЦ для молоді «Універ-сіті».

Забудовником виступає ТОВ «Київміськбуд-Інвест», якому виділено ділянку, пише «Сегодня».

Планується, що трирівневий ТРЦ буде розташовуватися під вул. Володимирська на ділянці від вул. Льва Толстого до бульвару Шевченка.

«Там будуть не тільки магазини. Запроектований кінотеатр на три зали, боулінг, парк атракціонів, льодовий каток, більярд, кафе, ресторани. Для зручності зробимо підземний перехід до станції метро „Театральна“, побудуємо додаткові переходи», — розповіли в компанії.

Загальна площа ТРЦ складе 31 тисяч квадратних метрів, що приблизно можна порівняти з «Глобусом» під Майданом. Він зможе прийняти до 10 тисяч осіб. Попередня вартість проекту 47 мільйонів доларів.

Новий ТРЦ у центрі столиці

«На будівництво знадобиться 2-2,5 роки. Парк Шевченка і прилеглі будівлі ми руйнувати не маємо наміру, паркани ставити — теж. Роботи будуть вестися під землею. Але де вони будуть — поки говорити рано. Якщо й доведеться обмежувати рух транспорту, то тільки частково, перекриваючи, наприклад, половину вулиці Володимирська», — обіцяють забудовники.

Міськвлада остаточно не вирішили, чи потрібен тут ТРЦ.

На будівництво знадобиться близько 2,5 років

«Якби мова йшла про підземний паркінг, яких у центрі недостатньо, я був би „за“. А магазини в надлишку. Питання про ТРЦ потрібно вивчити», — сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути