chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальні норми для дитячих садків скасовано

03 жовтня 2013 о 15:44

У четвер, 3 жовтня, уряд скасував нові санітарні норми в дитячих садках.

Про це, як передає кореспондент «Коментарів», на брифінгу повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«На сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення скасувати ті нові санітарні нормативи, які стосувалися дитячих садочків», — зазначила міністр.

Нагадаємо, що з 3 вересня 2013 року було запроваджено нові санітарні правила утримання дошкільних навчальних закладів, які викликали шквал критики у педіатрів, оскільки жоден дитячий садочок України не відповідає прийнятим нормам.

Як повідомляли «Коментарі», 27 вересня прем´єр-міністр України Микола Азаров розпорядився призупинити дію наказу міністра охорони здоров´я про ці норми.

А 30 вересня Міністерство освіти опублікувало відкритий лист до міністра охорони здоров´я Раїси Богатирьової із проханням перегляду державних санітарних норм у дитячих садках і проханням перенести їх введення на 1 вересня 2014 року.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути