chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальні норми для дитячих садків скасовано

03 жовтня 2013 о 15:44

У четвер, 3 жовтня, уряд скасував нові санітарні норми в дитячих садках.

Про це, як передає кореспондент «Коментарів», на брифінгу повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«На сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення скасувати ті нові санітарні нормативи, які стосувалися дитячих садочків», — зазначила міністр.

Нагадаємо, що з 3 вересня 2013 року було запроваджено нові санітарні правила утримання дошкільних навчальних закладів, які викликали шквал критики у педіатрів, оскільки жоден дитячий садочок України не відповідає прийнятим нормам.

Як повідомляли «Коментарі», 27 вересня прем´єр-міністр України Микола Азаров розпорядився призупинити дію наказу міністра охорони здоров´я про ці норми.

А 30 вересня Міністерство освіти опублікувало відкритий лист до міністра охорони здоров´я Раїси Богатирьової із проханням перегляду державних санітарних норм у дитячих садках і проханням перенести їх введення на 1 вересня 2014 року.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути