chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відкривається новий термінал D аеропорту в Жулянах

04 жовтня 2013 о 09:22

4 жовтня відкриється новий термінал D в міжнародному аеропорту «Київ» у Жулянах.

Термінал D займає площу 3,2 тис. кв. м. В ньому розміщені 12 стійок реєстрації, острів видачі багажу, 5 виходів на посадку, бізнес-зал, каси.

Передбачено всі зручності для людей з особливими потребами. Також пасажири можуть користуватися всією інфраструктурою міжнародного терміналу А, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, в лютому 2011 року Київрада віддала майновий комплекс аеропорту в Жулянах в оренду на 49 років ТОВ «Майстер-Авіа», яка в той час належала Василю Хмельницькому через компанію «Акцент-інвест». Згодом стало відомо, що вже після передачі аеропорту в оренду половина статутного капіталу «Майстер-Авіа» отримала єнакіївська фірма «Фріланс-транс» з групи народного депутата від ПР Юрія Іванющенка.

Після передачі аеропорту приватному інвестору за рахунок київського бюджету з київського бюджету були проведені тендери на 388,79 млн грн: будівництво дороги до аеропорту і транспортної розв'язки вартістю 294,16 млн грн, аеродромно-диспетчерської вежі з 16,12 млн грн та інженерних мереж на 78,51 млн грн.

Джерело: DT.UA
Розділи: Туристичні новини