chrome firefox opera safari iexplorer

Український спортсмен увійшов до топ-100 світового рейтингу тенісистів

28 жовтня 2013 о 12:52

В опублікованому сьогодні оновленому рейтинг-листі Асоціації тенісистів-професіоналів найбільшого прогресу серед українців за минулий тиждень досяг Олександр Нєдовєсов, котрий піднявся на 22 сходинки вгору і, розмістившись на 99 позиції, уперше в своїй біографії увійшовши до топ-100, передає УНН.

Таким чином О. Недовєсов став другою ракеткою України, випередивши Сергія Стаховського. Тенісист з Алушти здійснив стрибок щаблями рейтингу, вигравши одиночний титул на челленджері в російській Казані, де він переміг у фіналі Олександра Голубєва з Казахстану, взявши реванш за поразку від нього попереднього тижня на Кубку Кремля. Цей успіх також забезпечив О. Нєдовєсову місце в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії. Шкода лише, що незабаром цей тенісист представлятиме на змаганнях іншу країну – Казахстан.

С. Стаховський тепер 103-й у світовій класифікації. Неприємну для себе рокіровку в межах першої сотні зазнав лідер вітчизняного тенісу Олександр Долгополов. Вигравши лише один матч минулого тижня на турнірі в Базелі, киянин перемістився з 38 на 59 місце. Він зможе поліпшити статус-кво цього тижня під час виступу на Мастерсі в Парижі, де першим суперником Олександра стане француз Ніколя Маю.

У новому рейтингу WTA краща українська тенісистка Еліна Світоліна зберегла місце в четвертому десятку. Леся Цуренко зараз 71 після 67 позиції на минулому тижні.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути