chrome firefox opera safari iexplorer

1600 українських бібліотек безкоштовно отримали комп’ютери від Фонду Білла Гейтса

25 листопада 2013 о 10:27

Допомога бібліотекам здійснюється в рамках програми «Бібліоміст», на її реалізацію фонд надав грант на суму $25 млн.

Станом на кінець листопада 2013 року благодійний Фонд Білла і Мелінди Гейтс подарував комп'ютери 1600 українським бібліотекам.

Допомога бібліотекам здійснюється в рамках програми «Бібліоміст», на її реалізацію фонд надав грант на суму $25 млн. Повідомляється, що українські бібліотеки беруть участь у різних конкурсах, а переможці отримують цінні призи у вигляді комп'ютерного устаткування, сучасної техніки та ін. Одними з останніх переможців конкурсів стали Рівненська та Євпаторійська бібліотеки, що отримали 7 і 19 комп'ютерів, відповідно. При цьому по всій Рівненській області комп'ютерне обладнання отримали більше 100 місцевих бібліотек. На карті відображено кількість бібліотек по областях України, які отримали комп'ютерну техніку від Фонду, інформує itc.ua

Ініціатива «Глобальні бібліотеки» Фонду Білла і Мелінди Гейтс впроваджується в ряді країн, які демонструють потребу і готовність допомагати бібліотекам надавати вільний доступ до Інтернету, а також навчати населення ефективно використовувати інформаційні технології. У Microsoft відзначають, що на поставлених в українські бібліотеки комп'ютерах встановлено програмне забезпечення на загальну суму близько $9 млн.

Джерело: vidomosti-ua.com
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути