chrome firefox opera safari iexplorer

ВР заборонила приватизацію бібліотек і книгарень

21 квітня 2011 о 13:43

Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва.

За дане рішення проголосувало 333 з 393 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Даним законом передбачено віднести до переліку підприємств, які не підлягають приватизації, будівлі, (споруди, приміщення) або їх окремі частини, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

У прикінцевих положеннях закону зазначено, що Кабінет міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом має подати в установленому порядку законопроект про внесення змін до законів України “Про бібліотеки і бібліотечну справу”, “Про видавничу справу” та “Про культуру” щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва. А також має привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом; забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути