chrome firefox opera safari iexplorer

Чи захистить держава бібліотеки і книгарні від приватизації?

18 листопада 2010 о 14:36

17 листопада Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» щодо заборони приватизації приміщень, де розміщаються бібліотеки, книгарні та державні видавництва (реєстр. №5449).

Цим законопроектом пропонується встановити, що не можуть бути об‘єктами малої приватизації будівлі (споруди, приміщення), або їх окремі частини, де розміщаються бібліотеки, книгарні та державні видавництва.

Це – лише перший крок до збереження подібного роду приміщень. Якщо парламентська більшість підтримає ухвалення цього законопроекту в цілому, то тоді можна буде уникнути приватизації бібліотек новою місцевою владою, оскільки в багатьох містах бібліотеки чи книгарні — це поодинокі, ще не приватизовані приміщення в центральних частинах міст.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути