chrome firefox opera safari iexplorer

99% готелів порушують закон через зміни законодавства, – експерт

28 листопада 2013 о 15:29

В Україні 99% готелів порушують Закон України «Про туризм», оскільки з 9 листопада 2013 року заборонено надавати послуги з розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.

Про це сьогодні, 28 листопада, під час туристичного форуму «Перемагай з левом!» розповіла старший юрист, керівник практики готельного бізнесу Адвокатського об'єднання Arzinger Лада Шелковнікова.За її словами, поки що не застосовують санкцій і є три місяці на те, аби привести всі підзаконні акти у відповідність до нових вимог.

«Зараз ми сподіваємось, що Державне агентство  з питань туризму і курорту погодиться встановити перехідний період. Бо зараз десятки тисяч об’єктів розміщення закидають заявками на категоризацію. У держави не буде таких ресурсів, щоб зробити це, бо потрібно виїжджати на об’єкт, скликати комісію», – сказала вона. І додала, що необхідно встановити хоча б 1 рік перехідного періоду.

Лада Шелковнікова додала, що зараз категорії готелів не відповідають запитам ринку – державний стандарт прийняли у 2003 році, а деякі вимоги до чотири-, й п’ятизіркових готелів є просто смішними, бо прописані ще до незалежності України.

Керуючий партнер компанії ArtBuild Hotel Group Україна Олексій Євченко розповів, що треба визначити, за який час має бути проведена категоризація.

За його словами, у 2011 році було визначено, що штраф за недобросовісне присвоєння категорії становив 25% від валового доходу попереднього року, а це дуже багато. «Ми зараз не знаємо, які штрафні санкції хочуть висунути наші державні органи», – сказав він.

Нагадаємо, 27 листопада у Львові стартував V Міжнародний туристичний форум «Перемагай з левом!».

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути