chrome firefox opera safari iexplorer

Мовний закон – у трійці законів, що найбільше порушують права людини в Україні

11 червня 2013 о 15:32

Закони України «Про всеукраїнський референдум», «Про Єдиний державний демографічний реєстр» і «Про засади мовної політики» є такими, які найбільше порушують права людини в Україні.

Про це заявляють правозахисники, які в Києві презентували результати своєї роботи з аналізу законодавства на дотримання прав людини, повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначила голова правління Центру громадянських свобод, ініціаторка рейтингу Олександра Матвійчук, положення цих трьох законів порушують норми Конституції України і міжнародного права у царині захисту прав людини.

«Всі закони нашого списку об’єднує те, що на етапі їхньої розробки, проходження й ухвалення громадськість виступала проти. До Верховної Ради були відправлені експертні висновки, до проектів цих законів були зауваження від міжнародних інституцій, аж до рівня ОБСЄ. Зазначу, що Україна головує в ОБСЄ цього року і ми бачимо, як вона «прислухається» до думки структур. які цю організацію представляють», – зазначила Матвійчук.

Дослідження проведено у рамках проекту «Центр громадської експертизи законопроектів у галузі прав людини» методом письмового опитування українських правозахисників. Закони, які отримали найбільшу кількість балів, нині і представлені як такі, що становлять загрозу для дотримання прав і свобод людини в Україні, каже Матвійчук.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути