chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця 2014 року в Москву можна буде доїхати потягом за 7 годин

20 листопада 2013 о 12:44

Швидкий пасажирський поїзд між столицями Росії й України з часом перебування в дорозі 7 годин буде організовано в четвертому кварталі 2014 року.

Про це повідомив журналістам генеральний директор ВАТ «Федеральна пасажирська компанія» (дочірнє товариство ВАТ «РЖД») Михайло Акулов, передають РИА Новости.

Федеральна пасажирська компанія і державна адміністрація залізничного транспорту України у вівторок у Брянську підписали декларацію про підвищення якості обслуговування пасажирів і прискорення пасажирських перевезень.

Головним питанням україно-російської зустрічі був запуск прискореного пасажирського повідомлення поїзда «Москва-Київ». Поїзд буде мати єдину зупинку по території Росії в Брянську.

«Підписаний документ орієнтує нас на послідовні кроки у досягненні результату запуску курсування прискореного поїзда сполученням Москва-Київ. Рух поїзда планується здійснювати в районі семи годин», — сказав Акулов.

Він пояснив, що час у дорозі по цьому маршруту скоротиться мінімум на три години. Це відбудеться за рахунок прискорення проходження митного контролю, а також за рахунок того, що на маршруті будуть ходити склади, виготовлені іспанською компанією Talgo.

Ці потяги зможуть заощадити 20-30% часу за рахунок більшої швидкості проходження кривих ділянок колії.

Перший такий склад прибуде до Росії вже у березні наступного року, прискорене сполучення Москва-Київ планується запустити в 4 кварталі 2014 року.

«Це прецедент на пострадянському просторі в міжнародному швидкісному пасажирському денному сполученні. Це можливість використовувати нові технології, новий рухомий склад...», — сказав заступник директора Української залізниці Павло Чекалов.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути