chrome firefox opera safari iexplorer

Гандболісти України стали лідерами відбору на ЧС-2015

04 листопада 2013 о 14:56

Збірна України з гандболу здобула другу перемогу поспіль у кваліфікації чемпіонату світу 2015 року – цього разу наші гандболісти у Запоріжжі переграли досить сильну команду Словенії – 32:28 (16:15), передає УНН.

Підопічним Андрія Портного одразу вдалося нав’язати гостям свою гру. Хай не все лагодилося в обороні української команди, але огріхи в захисних діях виправляв воротар Геннадій Комок. А забивати у нинішньому складі національної збірної є кому. Тому до середини першого тайму українці вигравали 8:4.

Однак наставник словенців Борис Бенич провів дуже ефективну розмову зі своїми гравцями під час тайм-ауту, і балканцям вдалася гольова серія, в результаті якої вони зрівняли цифри на табло ПС “Запоріжалюмінбуд” — 10:10.

На щастя атакуюче знамено господарів знайшлося кому підняти знову — бомбардирські функції, що протягом чверті ігрового часу успішно виконували Сергій Онуфрієнко і Микола Стецюра, у кінцівці тайму перебрав на себе Владислав Остроушко. Він же і поставив останню крапку перед перервою — 16:15.

Дебют другої половини був пепростим для наших гандболістів. Спочатку прогавили швидкісний відрив Борута Маковчека — 16:16, пішли двохвилинні покарання спочатку Дмитра Дорощука, потім Євгена Жука. Згодом через третє вилучення змушений був достроково припинити грати Олександр Шевелєв. Однак допомогла командна взаємовиручка, відчуття ліктя партнера. Замість О. Шевелєва вийшов і гідно відіграв Юрій Маньковський. У важливий момент став у рамку і взяв сім метрів Валентин Кошовий. Кілька разів українські гандболісти знову виривалися на плюс 4 — 24:20, 30:26 і на цьому максимальному відриві — 32:28 — пролунала фінальна сирена.

Сергій Онуфрієнко і Владислав Остроушко із запорізького “Мотора” закинули словенцям по 8 разів.

Цього ж дня в 3-й групі Швейцарія перемогла вдома Люксембург 32:23. Таким чином після двох турів становище у квартеті наступне:

Україна — 4 очки, різниця м’ячів +8;
Швейцарія — 2, +6;
Словенія — 2, −1;
Люксембург — 0, −13.

Наступні чотири тури відбудуться на початку наступного року у досить стислий період — з 2 по 12 січня. Тільки переможець групи здобуте право грати у двох вирішальних матчах плей-офф за вихід на ЧС-2015.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні