chrome firefox opera safari iexplorer

«Космічну» ялинку, розкритиковану киянами, Попов подарував Житомиру

29 листопада 2013 о 09:38

У груднi 2011 року авангардна ялинка–конус, встановлена на Майдані незалежностi в Києвi, стала об’єктом чи не найбільшої кількості новорічних жартів і кпинів. Як тільки її не називали — і «терикон посеред Києва», і «кульочок для насіння», і «творіння кубістів», і «сигнальний буй», і «дитяча іграшка–пірамідка», і «перевернуте морозиво», і «боєголовка», і, цитуючи виступ Президента, просто «йолка».

І ось напередодні Нового року, вже 2014–го, вона знову має шанс постати перед народом. Правда, не в столиці, а в Житомирі.

Як стало відомо «Україні молодій», Київська мерія подарувала ялинку Житомиру з умовою, що за гроші міста–одержувача її встановить благодійний фонд «Таврійські ігри».

Житомиряни не знають, радіти чи сумувати від такого подарунка. «Я не знаю, добре це чи погано, що нам на баланс передали ялинку, але це ж саме та «йолка», над якою сміялася вся Україна. На тобі, небоже, що мені не гоже», — говорить член міськ­виконкому Віталій Француз.

Але, можливо, цього року житомиряни «йолку» і не побачать. Юрій Янушевич, директор КП «Електричні мережі зовнішнього освітлення «Міськсвітло», на баланс якого передали ялинку, розповів, що встановлення 40–метрового «подарунка Києва» на площі Корольова в Житомирі є досить витратним і проблемним.

«Минулого тижня в Житомир приїхала група фахівців, які цю ялинку розробляли. Вони вивчають можливості установки ялинки. Можливо, технічно і фінансово ми цього року її не потягнемо», — цитує мера Житомира Володимира Дебоя портал zhitomir.info.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути