chrome firefox opera safari iexplorer

Міндоходів пропонує ввести акцизний податок на легкові авто

19 листопада 2013 о 11:24

Міністерство доходів і зборів України пропонує внести зміни до Податкового кодексу в частині оподаткування акцизним податком переобладнаних з вантажних легкових автомобілів.

Про це йдеться в опублікованому на сайті регулятора законопроекті.

Згідно з документом, акцизним податком планується обкладати і автомобілі, за які при ввезенні в Україну не було сплачено акцизний податок та які подаються для реєстрації чи перереєстрації в МВС України у зв'язку зі зміною моделі. Такі зміни планується ввести з 1 січня 2015 року, якщо законопроект буде прийнятий.

«За результатами звірки інформаційних баз даних в 2011 році імпортовано 98,981 тис. автомобілів, які були оформлені за кодами товарної позиції 8704, при цьому, 31,613 тис. з них (32% загального обсягу) після проведення відповідного переобладнання зареєстровані в органах ДАІ як підакцизні товари за кодом 8703», — пояснюється в документі.

За підрахунками Міндоходів, введення такого податку забезпечить держбюджет додатковими 300 млн грн на рік.

Згідно з документом, у разі переобладнання автомобіля в підакцизну модель, податкові зобов'язання виникають з дати видачі документа про відповідність авто вимогам дорожньої безпеки. При реєстрації або перереєстрації такого авто в ДАІ власнику необхідно буде пред'явити документи про сплату податку.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути