chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільшу в Україні будівельну компанію можуть визнати банкрутом

18 листопада 2013 о 12:43

Господарський суд Києва призначив на 18 листопада розгляд справи про банкрутство ПАТ «Мостобуд» за позовом ТОВ «Пері Україна». Про це свідчить ухвала суду від 1 листопада.

ТОВ «Пері Україна», дочірня компанія німецького виробника і постачальника опалубки «Peri GmbH», подало позов через борг «Мостобуду» у розмірі 1,6 млн грн. Суд визнав аргументи позивача достатніми для порушення справи про банкрутство, призначив розгляд справи та заборонив посадовим особам «Мостобуду» приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчуджувати основні засоби.

51% акцій ПАТ «Мостобуд» належить народному депутату від Партії регіонів Володимиру Продивусу, ще 22% – його дружині Світлані Продівус. Компанія є однією з найбільших у сфері будівництва інфраструктурних споруд – мостів, естакад та автомагістралей.

Це не перший позов кредиторів до «Мостобуду». Раніше позови подали «Укрсоцбанк» про повернення кредиту 210 млн грн. та «Родовід банк», який вимагає повернення 892 млн грн.

Також зараз розглядаються справо про повернення простроченої заборгованості у розмірі 144 млн грн. по кредиту «Альфа банка», наданому ТОВ «Глоінвест», по якому «Мостобуд» виступав поручителем.

«Мостобуд» відносить до своїх «візитних карток» кілька об'єктів, у тому числі будівництво Подільського мостового переходу у Києві. Разом з тим комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва», яке виступає замовником цього будівництва, нещодавно судилось з «Мостобудом» щодо повернення авансових платежів по цьому об'єкту у розмірі 43,92 млн грн. За даними комунальників, фірма Продівуса не здійснила передбачені контрактом роботи. Однак компанія регіонала виграла цю справу.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство