chrome firefox opera safari iexplorer

Оприлюднена схема, як Поплавському купуватимуть місце нардепа від Черкас

29 листопада 2013 о 16:11

Про це розповів журналістам народний депутат Микола Томенко після зустрічі з начальником УМВС України в Черкаській області Володимиром Ліпандіним, повідомляє його сайт.

Микола Томенко повідомив, що завдяки роботі громадських організацій, журналістів та опозиційних партій виявлена велика кількість документації та підтверджена фото- і відеоматеріалами схема того, як здійснюється підкуп виборців в 194-му окрузі на Черкащині, а також – як буде забезпечуватись так званий виграш кандидата у нардепи М. Поплавського.

Як випливає із документів, переданих начальнику УМВС в Черкаській області та обласній прокуратурі, кращі «скупщики» виборчих душ, що з’їхались з усієї України, щоб допомогти губернатору С. Тулубу виконати завдання Партії регіонів чи Віктора Януковича зробити Михайла Поплавського народним депутатом, передбачають, що при явці 35-40%, необхідно скупити 40 тисяч голосів.

«Як свідчать документи, для «скупки» цих голосів, найнято: загального керівника-менеджера, сімох координаторів, 69 старших виборчих дільниць, 207 помічників старших виборчих дільниць, 1656 «будинкових», які, відповідно, мусять «скупити» 40 тисяч агітаторів-виборців», – повідомив М. Томенко.

Він також передав правоохоронцям адреси місць, де здійснюється «скупка», а після передачі документів міліції разом представниками громадськості, руху «Опора» та журналістами прибув на одне із місць, де відбувалась роздача грошей.

«Керівництво міліції просило мене надати якомога більше матеріалів щодо цієї справи, тому на це місце ми викликали співробітників УМВС і сподіваємось, що такі додаткові матеріали підтвердять цю історію», – зазначив Микола Томенко.

Також він сказав, що поінформує Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора про те, що Черкаси знову (як на планових виборах, так і на довиборах у ВР), ведуть перед із фальсифікації та підкупу виборців.

«Наша команда спільно з громадськістю буде робити все, щоб не допустити, щоб ця схема тотальної скупки голосів спрацювала. Крім того, я переконаний, що черкащани, багато з яких бідують завдяки нинішній владі, взявши 200 грн при першій роздачі, все ж таки будуть голосувати не за представників влади, яка довела їх до такого стану, а за того, за кого вважають за потрібне», – зазначив Микола Томенко.

Фото, відео тут.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути