chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні SIM-карти купуватимуть з паспортом

21 жовтня 2011 о 13:42

В Україні планують ввести паспортизацію телефонних карток. Про це повідомило ЗМІ джерело з Національної комісії з питань врегулювання зв'язку. Тобто при купівлі SIM-карти потрібен буде паспорт та особисті дані.

Проте представники одного з операторів мобільного зв'язку наголошують, що жодних вказівок від НКРЗ щодо змін у роботі чи її перепланування ще не було, повідомляє сайт visti.tv.

У свою чергу працівники комісії з питань врегулювання зв'язку відмовляються від коментарів або кажуть, що проектів документів, які перебувають у розробці чи на розгляді НКРЗ досить багато, проте документа про паспортизацію SIM-карт немає, пишеmignews.com.ua.

Змінами в обігу телефонних карток занепокоїлись ЗМІ, а своє невдоволення висловили окремі депутати.

Зокрема, народний депутат Ігор Рибаков переконаний, що в разі, «якщо Національна комісія з питань регулювання зв'язку введе „паспортизацію“ при купівлі телефонних Sim-карток, це буде прямим обмеженням свобод українських громадян.... Ми не Росія, де таким чином — „паспортизацією“ продажу Sim-карток намагаються подолати тероризм, і не Білорусія, де законом заборонено навіть мовчазні акції протесту».

Нагадаємо, зараз паспорт необхідний при обміні валюти. Раніше планувалось робити його ксерокопію, тепер же можна просто показувати будь-який документ, що засвідчує особу. Планується, що такий захід є тимчасовим і діятиме до кінця Євро-2012.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути