chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні подорожчають послуги пошти

01 червня 2011 о 11:00

Тарифи на послуги поштового зв'язку в Україні можуть вирости вже в поточному році. Про це повідомив голова Національної комісії регулювання зв'язку (НКРЗ) Петро Яцук.

За словами глави регулятора, монополіст на ринку поштового зв'язку державне підприємство «Укрпошта» надало НКРЗ конкретні пропозиції з цього питання, і нині економічне управління відомства готує відповідні розрахунки.

Яцук не повідомив, наскільки можуть вирости тарифи, відмітивши, що це залежатиме від низки показників (темпів інфляції, собівартості послуг «Укрпошти» та інше).

Голова комісії додав, що нинішні низькі тарифи дуже негативно відбиваються на бізнес-процесах «Укрпошти». За даними НКРЗ, підприємство недовиконує фінансовий план на поточний рік.

Затверджений урядом фінплан «Укрпошти» на 2011 рік передбачає отримання валового доходу у розмірі 5,2 мільярдів гривень і чистого прибутку у розмірі 34 мільйонів гривень.

Згідно із законом «Про поштовий зв'язок» НКРЗ формує цінову політику і регулює тарифи на послуги поштового зв'язку.

Нагадаємо, що 1 травня НРКЗ підвищила тарифи на телефонний зв'язок. Абонплата за місцеву фіксовану телефонію зросла на 10% для телефонів без погодинної оплати і на 25% — для телефонів з погодинною оплатою.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути