chrome firefox opera safari iexplorer

Про дискваліфікацію «Арени Львів» у FIFA просила ФФУ?

04 листопада 2013 о 11:02

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався до FIFA з листом, в якому від імені ФФУ запропонував виключити «Арену Львів» з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів.

Це випливає з тексту документа від 17 вересня 2013 року за підписом Стороженка, який є у розпорядженні сайту Футбол 24.

З цим листом він звернувся до дисциплінарного комітету FIFA під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів під час матчу між збірними України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня на «Арені Львів», пише Zaxid.net.

Зокрема, в пункті 4 мова йде про таке: «З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, що можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону у Львові з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів.  ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет FIFA підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону «Арена Львів» на визначений строк, зокрема, з міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст. 66 Дисциплінарного кодексу FIFA».

Власне, рішення FIFA про дискваліфікацію «Арени Львів» до 2018 року з’явилось вже 27 вересня 2013 року. Натомість 18 вересня, тобто наступного дня після написання скандального листа, Сергій Стороженко в коментарях для преси повідомляв, що йому відомо про сам факт початку дисциплінарного провадження, однак деталі називати відмовлявся.

«Вердикт FIFA буде озвучений пізніше, але коли саме і яким він може бути, говорити передчасно», — зазначав Стороженко у коментарі газеті «Вести».

Водночас у коментарі сайту Футбол 24 з приводу цієї ситуації, Сергій Стороженко спростував, що надсилав такий лист у ФІФА.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути