chrome firefox opera safari iexplorer

Утримання «Арени Львів» коштуватиме українцям 20 млн грн на рік

19 червня 2012 о 14:16

Річний бюджет утримання «Арени Львів» становить близько 20 млн грн. Про це повідомив 19 червня директор з експлуатації стадіону «Арена Львів» Олексій Жуковін.

Ці кошти, з його слів, потрібні, щоб стадіон був у «належному стані, щоб був зелений газон, все працювало як потрібно».

«На цей рік це питання вирішено, ці кошти передбачено в державній цільовій програмі», – сказав Олексій Жуковін.

Він додав, що команда експлуатації стадіону налічує 40 осіб, натомість у дні матчів вона може збільшуватися до 800-1000 осіб, залежно від масштабу події.

Окрім того, директор з експлуатації стадіону «Арена Львів» Олексій Жуковін повідомив, що на стадіоні буде працювати ресторан. «Це, без перебільшення, буде найбільший бенкетний зал міста. Вже є замовлення на весілля, і не лише – багато подій можемо організовувати», – сказав він.

«Євро було шансом для експлуатаційної команди набути унікального досвіду, який в Україні та світі не так просто знайти. Ми зараз впевнені, що можемо проводити на «Арені Львів» події будь-якого масштабу. Поза футбольним призначенням, маємо думки про використання стадіону, якщо не домовимось з футбольною командою, то можемо розвивати регбі у Львові», – сказав Жуковін.

Також, з його слів, на стадіоні розвинений конференц-сервіс, є замовлення на проведення конференцій, симпозіумів.

«Плануємо наступного місяця відкрити на прилеглих паркінгах картинг. Думаю, враховуючи площу наших паркінгів, можемо зробити найбільший картинг-клуб в Західній Україні», – повідомив він.

З його слів, також запланована екскурсійна програма стадіоном, виставки фото та відео з-за лаштунків чемпіонату на стадіоні, а також фото зі стадіону, фан-зони тощо.

«Думаю, наступного місяця це вже буде працювати», – додав він, але зауважив, що ціну на ці екскурсії ще не визначено.

Директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засадний сказав: «Стадіон навряд чи міг би бути інвестований клубом чи приватним інвестором. Це – соціальна інфраструктура. Фінансування таких проектів має відбуватися в напрямку соціально-культурного розвитку країни».

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути