chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник перетворив кабінети підлеглих на бізнес для брата

06 листопада 2013 о 14:27

Право на придбання 1500 квадратних метрів у будівлях Міністерства освіти отримали фірми, пов’язані з братом міністра освіти Дмитра Табачника – Михайлом Табачником.

Як з’ясували журналісти у спільному розслідуванні антикорупційного проекту телеканалу ZIK (щовівторка о 22:00) та бюро журналістських розслідувань «Свідомо», йдеться про два будинки в історичних районах Києва – на бульварі Т. Шевченка, 27-а та вулиці П. Сагайдачного, 37.

У будинку на вул. Сагайдачного, 37 до 2011 року знаходився Інститут інноваційних технологій та змісту освіти, підпорядкований МОН. Восени 2011-го інститут перемістили в будівлю колишнього ПТУ, а будинок на Сагайдачного віддали в оренду приватним компаніям. Тоді Міносвіти відмовилось повідомити назви компаній, що орендували площі.

У будівлі за адресою бульв. Шевченка, 27-а знаходились підрозділи Міністерства освіти, які також виселили 2011 року. Приміщення передали в оренду невідомим фірмам.

13 червня на сайті Фонду державного майна з’явилися оголошення про наміри продати три приміщення: 691,6 кв.м. на Сагайдачного, 37 – ТОВ «БК «Артбуд»; 555,8 кв.м. на бл. Шевченка, 27а – ТОВ «САН11»; 485,8 квадратів там же – ТОВ «Ріотрейд».

Фактична адреса цих ТОВ, вказана у реєстрі Державного комітету телебачення і радіомовлення, збігається з адресою офісного центру, де розміщена корпорація «ТІКО-констракшн», що належить брату міністра освіти Дмитра Табачника – Михайлу Табачнику.

За юридичною адресою САН11 та Ріотрейд прописані у корпусі «А» на вул. Довженка, 3 у Києві. Цей корпус займає підпорядковане МОН ДП Інфоресурс. На пункті охорони контактною особою з питань кореспонденції для обох компаній вказана Катерина Федурова, робочий номер телефону якої співпадає з головним номером компанії Михайла Табачника «ТІКО-констракшн». Крім цього, контактний номер САН11 та Ріотрейд співпадає і з номером телефону БК «Артбуд», вказаним при реєстрації.

Таким чином компанії САН11, Ріотрейд та БК Артбуд не просто знаходяться у одній будівлі з ТІКО-констракшн, а розміщені безпосередньо у офісі фірми, що належить брату міністра освіти.

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути