chrome firefox opera safari iexplorer

ЦВК знищила відеозаписи виборів Ради-2012

25 листопада 2013 о 16:48

Центральна виборча комісія завершила процес знищення записів відеоспостереження на виборах депутатів Верховної Ради 28 жовтня 2012 року. Відповідні акти уже підписані. Про це повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії.

Представник ЦВК сказав, що акти про повну ліквідацію записів були підписані 15 листопада, пише Zaxid.net з посиланням на Українські новини.

Нагадаємо, 15 листопада о 13:15 спеціально створена тимчасова комісія ЦВК і представники приватного акціонерного товариства «Сітронікс інформаційні технології Україна», що організувало процес відеозйомки, а згодом і зберігання знятих матеріалів, почали процес знищення записів відеоспостереження на парламентських виборах 2012 року.

4 липня 2012 року Рада виділила ЦВК 993,6 млн грн для оснащення виборчих дільниць системами відеоспостереження.

У вересні Рахункова палата заявила про неефективне використання 955,3 млн гривень на систему відеоспостереження на минулих виборах.

За даними Центвиборчкому, загальна тривалість створених на виборах відеозаписів становить 1 858 528 годин, що рівняється 86 443 DVD-дискам.

За даними голови ЦВК Михайла Охендовського, за рік у ЦВК було направлено всього 35 запитів на інформацію, записану камерами спостережень.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути