chrome firefox opera safari iexplorer

Україна уклала угоду про спільний авіапростір з ЄС

28 листопада 2013 о 18:34

Україна та Європейський Союз сьогодні парафували угоду про спільний авіапростір на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Це означає значне зниження цін на авіаквитки. Щоправда, станеться це не раніше ніж через рік

Віце-президент Європейської комісії Сійм Каллас заявив, що «досягнута сьогодні у Вільнюсі угода дозволить Україні та ЄС стати партнерами в авіації через поступову інтеграцію ринків».

Сьогоднішня угода передбачає, що Україна на загальних підставах доєднається до ініціативи «Відкрите небо», що передбачає спільні для усієї Європи правила комерційних авіаперевезень. Раніше, через блокування цієї угоди з боку українського уряду, європейські авіакомпанії, зокрема, бюджетні авіаперевізники (лоукости), стримували свій розвиток в Україні, що призводило до невиправдано високих цін на авіаквитки.

Втім, безпосередній ефект від підписаної нині угоди українці зможуть відчути не раніше літнього сезону 2015 року, коли всі авіакомпанії ЄС зможуть виконувати прямі польоти в Україну з будь-якої точки ЄС. Те ж саме стосується і українських авіакомпаній.

Скасування обмежень на кількість авіарейсів, які існують зараз, як очікують, призведе до посилення конкуренції між авіакомпаніями і, відповідно, значного зниження цін на авіаквитки.

Нагадаємо, що переговори з укладення угоди між Україною і ЄС про спільний авіаційний простір почалися в грудні 2007 року.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Некатегоризовано

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути