chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям продають постільну білизну зі смертельно небезпечними барвниками

07 листопада 2013 о 15:10

Постільна білизна очолює рейтинг найнебезпечніших хатніх речей. Людина майже половину життя проводить в ліжку. Якщо білизна токсична – людина може отримати тяжкі хвороби та навіть, банально, прокинутися пофарбованою, йдеться в сюжеті Території обману. 

«Ви можете лягти і зранку прокинутися з синім або червоним обличчям. Дешеві фарбники вони токсичні. Вбираються через шкіру та кров», — розповідає експерт. 

Тим часом на базарах українцям за шалені гроші продають дуже токсичну постіль. Там можна знайти невідомий молдавський матеріал з назвою «Бумбак». На ринку він продається за 100-200 гривень, хоча його справжня ціна – 75. І це з натяжкою.

Сертифікатів якості на таку продукцію не існує в природі. Хоча продавці кажуть, що вони є. «Немає в мене ніяких сертифікатів. Самі дивіться, треба чи ні. Я зайнятий», — так лаконічно пояснює власник точки.

Така постіль не тільки шкодить шкірі. Токсини з неї легко передаються в організм. Крім того, вона легко займиста, а дим з нею дуже отруєний. 

Щоб вибрати правильну постіль, потрібно слідувати простим правилам: 

Перед купівлею перевірте – чи відповідає комплект заявленим розмірам на упаковці. Чи вказана адреса виробника і який склад тканини.

Якщо є можливість — підпаліть клаптик – натуральна тканина згорає, як папір. Синтетична – плавиться. 

Візьміть шматок паперу і потріть тканину – якщо слідів не лишилося – білизна безпечна. 

І пам'ятайте: будь-який комплект білизни, який ви купили – спочатку треба випрати. І лише потім на нього лягати.

Нагадаємо, що експерти радять українцям берегти здоров'я і чистити ванну від іржі содою. Фахівці переконують, що народні засоби нічим не гірші від хімії, та ще й безпечніші.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути