chrome firefox opera safari iexplorer

Всесвітній день боротьби проти діабету відзначають сьогодні

14 листопада 2013 о 09:43

Всесвітній день боротьби проти діабету започаткований Міжнародною федерацією діабету (МФД) і ВООЗ, відзначається 14 листопада, в день народження Фредеріка Бантінга, який разом з Чарлзом Бестом зіграв вирішальну роль у відкритті в 1922 році інсуліну — ліків, що рятує життя людям, хворим на діабет, передає УНН.

Метою Всесвітнього дня боротьби проти діабету є підвищення глобальної поінформованості про діабет — про зростаючі показники захворюваності в усьому світі і про те, як можна запобігти розвитку цієї хвороби у багатьох випадках.

За оцінками ВООЗ, більше 220 млн чоловік у всьому світі хворі на діабет. Без належних втручань до 2030 р. це число, ймовірно, більш ніж подвоїться. Майже 80% випадків смерті від діабету відбувається в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути