chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено найбільш конкурентноспроможні регіони України

26 листопада 2013 о 13:56

Фонд “Ефективне управління” проаналізував конкурентоспроможність усіх 27 регіонів Україні за методологією Всесвітнього економічного форуму і презентував результати в Києві, передає кореспондент УНН.

У звіті говориться, що за останні три роки у рейтингу конкурентоспроможності України піднялись: АР Крим (на 11 позицій), Хмельницька область (на 7), Одеська і Рівненська області(на 5). Разом з тим позиції декількох областей значно погіршились: Луганської та Миколаївської областей (на 8 позицій), Волинської області (на 5).

“У 2013 році змінилась п’ятірка лідерів національного рейтингу конкурентоспроможності регіонів України. Одеська область потрапила до першої п’ятірки і посіла третє місце, витіснивши з першої п’ятірки Київську область та обігнавши Донецьку і Дніпропетровську області. В результаті у 2013 році п’ятірка лідерів-регіонів України по своїй конкурентоспроможності виглядає наступним чином: місто Київ, Харківська, Одеська, Донецька і Дніпропетровська області”, — зазначив під час презентації звіту старший менеджер проектів фонду “Ефективне управління” Ігор Гончаренко.

Він додав, що п’ятірка регіонів-аутсайдерів є такою: Чернігівська, Тернопільська, Житомирська, Херсонська і Кіровоградська області.

Ознайомитись із звітом та більше дізнатись про результати рейтингу можна на сайті www.competitiveukraine.org

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути