chrome firefox opera safari iexplorer

Туристичний сектор України розвиненіший за російський — звіт

26 листопада 2013 о 14:17

Україна змогла поліпшити свій загальний бал в індексі конкурентоспроможності подорожей і туризму, зокрема, на фоні Росії. Про це йшлося під час презентації аналітичного звіту щодо конкурентоспроможності українських регіонів, підготовленого фондом “Ефективне управління” разом із Всесвітнім економічним форумом, передає кореспондент УНН.

“Туристичний сектор в Росії набагато менше орієнтований на клієнта, ніж в Україні. Як результат Україна має перевагу над Росією к різниці в 60 позицій за цим показником у світовому рейтингу. Водночас Туреччина за цим показником на 48 позицій випереджає Україну”, — йдеться у звіті.

Порівнюючи результати України зі схожою за загальними характеристиками туристичного сектору Болгарії, аналітики Всесвітнього економічного форуму та фонду “Ефективне управління” зазначають, що оцінки України та Болгарії за субіндексом регуляторного середовища практично однакові.
Втім там додають, що Болгарія випереджає Україну за субіндексом бізнес-середовища та інфраструктури в першу чергу за рахунок кращих оцінок за туристичною та ІКТ інфраструктурною галуззю та за ціновою конкурентоспроможністю і секторі подорожей та туризму.

Джерело: www.unn.com.ua
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути