chrome firefox opera safari iexplorer

ЮНЕСКО планує долучитися до відзначення ювілею Шевченка

11 листопада 2013 о 10:31

Комісія ЮНЕСКО рекомендувала включити до Календаря пам'ятних дат, до відзначення яких організація приєднається протягом 2014—2015 років, 4 ювілейні дати, запропоновані Україною.

Про це повідомив департамент інформаційної політики МЗС України з посилання на результати 37-ї сесіі Генеральної конференції ЮНЕСКО, участь у якій узяв перший заступник міністра, голова Нацкомісії у справах ЮНЕСКО Руслан Демченко.

«Особливо важливого значення мала ухвалена цього ж дня рекомендація держав-членів ЮНЕСКО під час засідань профільної комісії з загальних питань, підтримки програм, зовнішніх зв'язків та адміністративно-фінансових питань включити до Календаря пам'ятних дат, до яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2014—2015 років, чотири запропоновані Україною ювілейні дати», — йдеться у повідомленні.

Це, зокрема, 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, 150-річчя від дня народження Павла Грабовського, 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського та 200-річчя від дня народження Миколи Вербицького.

Як додали в МЗС, остаточне ухвалення зазначеної рекомендації очікується під час останнього пленарного засідання Генконференції, яке відбудеться 20 листопада.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути