chrome firefox opera safari iexplorer

За водіння у нетверезому стані каратимуть ще жорсткіше

19 листопада 2013 о 19:46

Верховна Рада України прийняла закон, що посилює покарання за керування транспортними засобами у стані сп´яніння.

Як передає кореспондент «Коментарів», за закон народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп´яніння» проголосували 260 народних депутатів.

Згідно з документом, посилено адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, зокрема, істотно збільшено розмір штрафів.

Так, за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп´яніння або під впливом лікарських препаратів, а також передачу водіння транспортом особі, яка перебуває в такому ж стані, і відмова особи, яка керує транспортним засобом від проходження в установленому порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп´яніння встановлено штраф від 400 до 450 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6 800 до 7 650 гривень) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до чотирьох років.

Крім того, відповідно до закону, повторне вчинення протягом року будь-якого з порушень тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з вилученням, що вимагає оплати, транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк від десяти до п´ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого і на інших осіб — адміністративний арешт на строк від десяти до п´ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути