chrome firefox opera safari iexplorer

Дослідження: лише 10-15% українських науковців — молодь

03 грудня 2013 о 15:07

Серед українських науковців нараховують лише 10-15% молоді, а зокрема середній вік науковців становить 60 років. Про це під час ювілейного засідання міжнародної асоціації академії наук повідомив віце-президент НАН України Антон Наумець, передає кореспондент УНН.

“Це дуже дошкульна проблема для української науки. У докторів середній вік коливається від 63 до 65 років, у кандидатів середній вік наближається до 50 років. Що стосується відносної частини молодих науковців, то їх вік різниться в кожному інституті, проте їх частка становить 10-15% і це, звичайно, дуже мало”, — зазначив А.Наумець.

Також, за його словами, серед основних причин старіння українських науковців є мала заробітна плата, відсутність спеціального технічного забезпечення та відсутність забезпечення житлом.

“Звичайно, у нас дуже багато пенсіонерів, але їх терміново симулювати. Якщо вони підуть з інститутів, це буде на даному етапі катастрофою, оскільки в українській науці зараз є провалля у середньому віці, десь на рівні 40 років, коли людина має високий власний доробок в науці і паралельно має сили та енергію”, — додав він.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути