chrome firefox opera safari iexplorer

Філарет назвав Митний союз найбільшою небезпекою 2014 року

29 грудня 2013 о 09:07

Митний союз стане найбільшою небезпекою в 2014 році. Таку думку висловив предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет.

За його словами, інтеграцію в ЄС дає можливість зберегти українську державність. «Усі країни, які входять до ЄС, є незалежними. Україна, якщо буде в ЄС, збереже свої державність і суверенітет. Якщо ж долучиться до Митного союзу, до євразійського простору, утратить їх», — додав він.

При цьому, як зазначив Філарет, Росія має імперіалістичні наміри, тому що хоче знову приєднати до себе Україну, Білорусь, Молдову, Казахстан, Вірменію, створивши імперію.

«У 2014 році найбільшою небезпекою для України стане входження в Митний союз. Яким чином цього не допустити? Як народ стоїть сьогодні на Майдані, так і повинен стояти до кінця. Він переможе. Якщо суспільство чогось не хоче, його силою довго не втримаєш», — додав предстоятель УПЦ КП.

Джерело: ТСН
Розділи: Громадська думка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути