chrome firefox opera safari iexplorer

Загальне декларування доходів почнеться з 2014 року

27 грудня 2012 о 14:15

Декларування доходів усіма громадянами України може початись вже з 2014 року, розповів міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Думаю, 2013 рік стане роком, коли ці ініціативи будуть прийняті, а в 2014-му почнемо їх впровадження», — зазначив він.

Також чиновник заявив, що законопроект про загальне декларування буде винесений на широке обговорення.

«Головна ідея загального декларування, щоб кожен платник податків відчув себе рівноправним партнером з державою. Це як біблійна притча про лепту. Неважливо, скільки людина платить — мільярд чи сто гривень. Важливо, щоб він це робив свідомо», — підкреслив він.

Нагадаємо, після заяв про загальне декларування, фахівці відразу заговорили, що депутати та інші чиновники почнуть переписувати своє майно вже не на родичів, а на звичайних пенсіонерів-підставних осіб, які, за заявами Податкової, не будуть зобов'язані декларувати доходи.

Зі свого боку заступник начальника департаменту адміністрування податків на доходи фізосіб ДПС Сергій Наумов переконує, що така схема не спрацює.

«Наше інформаційне забезпечення дозволить відслідковувати за певними параметрами декларації, в яких вартість зміни в майновому стані, зміни в фінансовому стані не будуть відповідати тим доходам, які отримані впродовж року», — пояснив він.

Розділи: Суспільство