chrome firefox opera safari iexplorer

Чверть українців перебуває за межею бідності, – експерт

23 листопада 2012 о 10:55

На сьогоднішній день рівень доходів близько 25% українців нижчий за прожитковий мінімум, і ці люди фактично перебувають за межею бідності, тому і декларувати їм взагалі нічого, заявив економіст Павло Розенко, коментуючи ідею поголовної декларації доходів.

За його словами, такі ініціативи Державної Податкової служби є лише «імітацією бурхливої діяльності».

"Їм треба обґрунтовувати доцільність існування такого величезного апарату Державної податкової адміністрації, який замість того, щоб бути сервісною службою, тероризує суспільство, тероризує бізнес і займається просто нікому не потрібною «паперотворчістю», – сказав фахівець.

На думку Розенка, ДПС повинна свою роботу спрямувати в інше русло — припинити тиск на підприємців і дати їм спокійно працювати, розвиватись і платити податки.

Нагадаємо, в Податковій вважають, що загальне декларування доходів є дуже важливим елементом і стимулом легалізації не тільки зарплат, але і підприємницької діяльності в цілому.

Крім того, загальне декларування, в разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути