chrome firefox opera safari iexplorer

Розгоном Майдану керував особисто Сівкович, – ЗМІ

06 грудня 2013 о 10:54

Є інформація, що розгоном Євромайдану керував особисто колишній народний депутат Володимир Сівкович.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив журналіст Мустафа Найєм.

Він висловив переконання, що силовий розгін Майдану в ніч з 29 на 30 листопада – це була підготовлена акція.

«Ми були на багатьох акціях упродовж останніх трьох років. Я бачив, як працює «Беркут». Я знаю, як вони вміють працювати, якщо треба витісняти», – сказав журналіст.

«Коли відтісняють, вони оточують людей і виносять їх. Тобто обережно виносять. Так робила завжди українська міліція. Завжди! Усі роки, що я працюю, вони інакших методів не знають, просто не вміють, інструментарію немає. Вони б’ють тільки тоді, коли підходиш дуже близько, б’єш або плюєш в очі. І то, якщо дуже агресивно. Вони стоять. У них не було агресії», – додав він.

По-друге, за словами Наєма, те, що там було використано «Беркут» Криму, Луганської, Дніпропетровської, Черкаської областей, – це дуже-дуже погана ознака.

«Це означає, що вони підбирали тих, хто їм потрібний. Навіщо було звозити в Київ з Дніпропетровська або з Криму? Є ближче. Тобто хтось когось підбирав. Вірних або невірних. Тих людей, яким тут, у Києві, немає куди діватися.

І третє. Зараз уже є у нас інформація про те, що цим керував особисто колишній народний депутата Володимир Сівкович. Це вже не секрет. Багато про це вже говорять. І ця людина дійсно була задіяна в цій операції», – заявив Найєм.

Він додав, що беркутівці на Майдані били ще до того, як люди почали чинити супротив: «Це означає, що була команда. Я не думаю, що була команда бити, вбивати, але команда на жорсткий розгін була точно, сто відсотків».

«І найголовніше – не треба бути в наївних ілюзіях і думати, що Янукович про це не знав і що його підставляють. Зараз дуже така велика версія. І мої колеги, деякі журналісти про це говорять. Це неправда. Це захищати Януковича», – наголосив Найєм.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути