chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Євромайдану виповнюється місяць

21 грудня 2013 о 18:06

Перші протестувальники проти призупинення євроінтеграції з'явилися на Майдані Незалежності 21 листопада, повідомляє УНН.

Активістів обурило рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

21 грудня близько 18 години тому у соцмережах почали поширювати заклик виходити на Майдан у зв'язку з рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди з ЄС.

Користувачі «Фейсбуку» поширювали текст: «Хочеш Білорусію в себе в хаті? тоді сиди вдома і мовчи! а ми підемо на Майдан сьогодні в 22.00» і просять інших користувачів зробити перепост.

Після 22 години у столиці на Майдані Незалежності зібралося близько 100 людей. Активісти займались розгортанням великого прапору Європейського Союзу.

Через дві години до них приєднались опозиційні політики.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути