chrome firefox opera safari iexplorer

У Конгрес США подали проект резолюції щодо підтримки прагнень українців

17 грудня 2013 о 11:01

За підтримки конгресменів від обох партій у США подали до Палати представників Конгресу проект резолюції на підтримку «демократичних і європейських прагнень народу України і його права обирати власне майбутнє без залякувань і страху».

Проект пропонує закликати владу України поважати права громадян, які вийшли на вулиці через рішення Президента Віктора Януковича відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом і повернутися натомість у бік Росії.

Документ також пропонує закликати владу України притягти до відповідальності винних у насильстві щодо мирних демонстрантів.

У разі ж подальшого насильства з боку влади Палата представників може розглянути цільові санкції проти тих, хто віддає й виконує накази про використання сили, мовиться у проекті резолюції, автором якого є конгресмен Еліот Енґел, чільний представник Демократичної партії в комітеті з закордонних справ Палати представників, передає Радіо Свобода.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути