chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент у резолюції щодо України засудив штурм Майдану і закликав владу до переговорів

12 грудня 2013 о 14:27

Європейський парламент прийняв резолюцію про ситуацію в Україні та результати Вільнюського саміту.

Зокрема, євродепутати закликали до негайної роботи посередницької місії ЄС на найвищому політичному рівні". Місія повинна надати допомогу в пошуку політичного вирішення кризової ситуації в Україні.

При цьому в документі висловлюється повна солідарність з демонстрантами за європейське майбутнє і закликає українську владу повною мірою шанувати громадянські права і фундаментальні свободи зібрань та мирних акцій протесту".

У той же час, засуджується застосування грубої сили проти мирних демонстрацій. У Європарламенті нагадали про те, що всі винні повинні бути покарані за результатами незалежного розслідування.

Крім того, у резолюції засуджується штурм Евромайдана в ніч на 11 грудня, «коли сили безпеки штурмували офіси опозиційних партій і незалежних ЗМІ, і переслідували демонстрантів».

Таким чином, влади повинні взяти участь в переговорах з протестувальниками, щоб уникнути ескалації насильства і дестабілізації в країні.

«Тому (ЄП) повторює, що стурбованості з боку українських властей, якими було виправдано прийняте в останню хвилину рішення про призупинення, повинно було прозвучати раніше для того, щоб дати їм можливість вирішувати це питання», — йдеться в прийнятій Європейським парламентом резолюції.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути