chrome firefox opera safari iexplorer

Українка здобула «золото» на турнірі з триатлону в Гонконгу

26 грудня 2013 о 15:00

У Гонконгу на Міжнародному турнірі New World International Triathon Cup українка Юлія Єлістратова завоювала золоту медаль.

Турнір проходив у самому серці спеціального адміністративного району КНР, і організаторам вперше в історії тріатлону вдалося перекрити гавань Вікторія Харбор для проведення плавального сегмента. Велосипедний етап проходив уздовж моря, включав в себе невеликі пагорби і розв'язки. Біг — по набережній, включав у себе два спуски і підйома на мосту на кожному колі. Фінішували спортсмени на самій Алеї Зірок. 

Що стосується самих змагань у Гонконгу, то старт на плаванні був масовим — спільно з чоловіками. Тому Юлі було досить таки складно визначити свою позицію щодо інших дівчат, і їй довелося вести невелику групу. У підсумку, з води українка вийшла другою серед дівчат (відразу за Юлею ще дві спортсменки), але після 6 км на велосипеді Єлістратова і компанія таки наздогнали поточного лідера. А вже з другої транзитної зони найсильніша триатлонистка України вибігла першою і зуміла втримати лідируючу позицію до самого фінішу.

«Відверто кажучи, до змагань в Гонконзі готуватися було нераціонально на даному етапі, — зізнається Юля. — Тому я абсолютно не налаштовувалася на виступ, а швидше розглядала цей старт як додаткову можливість побувати в одній з улюблених країн і офісі мого технічного партнера Champion System. Тим не менш, рівень змагань суттєво відрізнявся від етапів Серії Чемпіонатів Світу, і моєї багаторічної бази виявилося достатньо щоб здобути перемогу».

Нагадаємо, що восени цього року Юлія Єлістратова вже виступала в Гонконзі. Тоді на етапі Кубка Азії житомирянка посіла друге місце.

Джерело: СпортXL
Розділи: Спорт в Україні