chrome firefox opera safari iexplorer

Українські фрілансери потрапили до трійки країн з найвищими заробітками

27 грудня 2013 о 14:54

Українці, які працюють фрілансерами в іноземних компаніях, досягли міжнародного визнання. Їхня загальна сума гонорарів вже на третьому місці в світі.

Попит на вітчизняних фахівців, які пропонують свої послуги на експорт, підтверджують дані дослідження однієї з найбільших фріланс-бірж Elance, пише журнал «Кореспондент».

За першу половину 2013 року Україна вийшла на третє місце серед країн з найбільш високооплачуваними фрілансерами — випереджають тільки США та Індія.

Рівень гонорарів фрілансерів за рік виріс на 50%. Відзначається, що за минулі шість років українські працівники отримали $52 млн, в Росії цей показник — $20 млн.

Більше половини вітчизняних фрілансерів — T-фахівці, але останнім часом їх наздоганяють дизайнери, перекладачі, копірайтери і маркетологи.

Інтерес іноземних компаній до креативних українців пояснюється здатністю справлятися з досить складними проектами, на відміну від конкурентів з Індії та Китаю. Українців стимулюють гідна оплата праці і вільний графік, а також дефіцит вакансій у рідній країні.

Віце-президент Elance К'єтіл Олсен розповідає, що український фрілансер дисциплінований і виконує завдання чітко за графіком.

«Якщо так далі піде, то працівникам з України до снаги очолити рейтинг найбільш високооплачуваних фрілансерів», — прогнозує Олсен.

В середньому винагорода дизайнера стартує від $500 за проект. Причому ці гроші можна отримати за тиждень, а можна затягнути проект на місяць-два. І це мінус фріланса — вільний графік вимагає від людини самоорганізації і самоконтролю.

За даними Elance, в 2013 році середня погодинна оплата праці вільного програміста зросла до $22. В місяць він може заробляти близько $3,5 тис.

Кількість українців на ресурсі elance.com збільшилося з 13 тис. осіб у 2012 році до 23 тис. в 2013-му, з яких 13 тис. — програмісти, а 9 тис. — копірайтери, перекладачі та дизайнери.

Левову частку замовлень, кількість яких зросла за рік наполовину, українці отримують з США, Австралії та Великобританії.

Джерело: Відомості
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути