chrome firefox opera safari iexplorer

Українські виші знову не потрапили до 500 найкращих у світі

16 серпня 2013 о 09:55

Китайський університет Цзяо Тун (Шанхайський університет) склав новий рейтинг 500 кращих університетів світу.

Це 11 видання щорічного глобального рейтингу університетів (Academic Ranking of World Universities — ARWU), який упорядковують, починаючи з 2003 року, пише День з посиланням на iPress .

Оновлений рейтинг не зазнав значних змін. Американські та британські університети стабільно – в лідерах. На першому місці залишається Гарвардський університет, а перша двадцятка нараховує 17 американських університетів.

Як і в попередніх рейтингах ARWU, жоден український університет не потрапив до рейтингу 2013 року.

Найближчі сусіди України, росіяни представлені двома університетами: Московський державний університет імені Ломоносова поліпшив свою позицію на одну сходинку в порівнянні із 2012 роком і перебуває на 79 місці, а Санкт-Петербурзький державний університет — у четвертій сотні.

Польщу представляє у рейтингу Варшавський університет, який опинився у четвертій сотні кращих.

Шанхайський рейтинг університетів складають на основі таких критеріїв, як кількість випускників-лауреатів Нобелівської або Філдсівської премії, цитованість дослідників, кількість статей, опублікованих у журналах Nature або Science, і навіть розмір будівлі університету.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути