chrome firefox opera safari iexplorer

Українські виші знову «пролетіли» повз сотню найкращих світу

05 березня 2013 о 09:26

Британське видання The Times презентувало власний рейтинг найбільш шанованих ВНЗ світу (World Reputation Rankings).

Для підготовки рейтингу проводиться спеціальне опитування вчених по всьому світу для визначення найсильніших 100 університетських брендів.

Рейтинг найбільш шанованих ВНЗ складається виключно на підставі суб'єктивних оцінок, які виносять визнані експерти та відомі вчені, люди, які розбираються в питаннях вищої освіти.

У репутаційний топ-100 не увійшов жоден український університет, тоді як російський Московський державний університет (МДУ) розташувався на 50-му рядку.

При цьому, трійка лідерів залишається незмінною ось вже три роки — перше місце зайняв Гарвардський університет, за ним йдуть Массачусетський технологічний інститут та університет Кембріджа.

На четвертий рядок у нинішньому році вдалося піднятися ще одному найстаршому британському університету — Оксфорду. Далі розташувалися Каліфорнійський університет у Берклі і Стенфордський університет.

Крім британських і американських ВНЗ, в першу десятку увійшов також університет Токіо. Зазначимо, в основній версії рейтингу найкращих ВНЗ планети — The Times Higher Education – також не знайшлося місця українським університетам.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути