chrome firefox opera safari iexplorer

Жоден український виш не потрапив до списку найкращих університетів планети

04 жовтня 2012 о 13:29

В опублікованому рейтингу найкращих ВНЗ планети The Times Higher Education не знайшлося місця українським університетам.

На першому місці в списку опинився Каліфорнійський університет технологій, на другому — Університет Оксфорда.

Варто наголосити, що переважну більшість в першій десятці було віддано американським університетам. Крім Оксфорда, туди потрапили ще два британських ВНЗ — Імперський коледж Лондона та Кембридж.

У першій двадцятці також розмістилися лише навчальні заклади зі США, крім 16-го місця, яке дісталося Швейцарському державному університету технологій в Цюріху.

Якщо говорити про континентальних лідерів, то в Європі абсолютна перевага — за британськими університетами. Замикають десятку тут Федеральна політехнічна школа Лозанни, Каролінський інститут Швеції та Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана.

Московський державний університет ім. Ломоносова виявився в третій сотні, зайнявши 216-ту позицію. МДУ — єдиний серед російських ВНЗ в цьому рейтингу.

Примітно, що міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник раніше заявляв, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до списку найкращих навчальних закладів світу за версією Times, проте незабаром в Times спростували таку інформацію.

Як повідомлялося, згідно з рейтингом світових університетів, складеним британською компанією Quacquarelli Symonds, в 2012 році найкращим ВНЗ планети став Массачусетський технологічний інститут. Слідом за ним розташувався Кембриджський університет, який три роки поспіль посідав у рейтингу перше місце. На третьому рядку опинився Гарвардський університет. У ТОП-5 також увійшли University College London і Оксфордський університет.

Крім того, до списку увійшли три українські ВНЗ — КНУ ім. Т.Шевченка зайняв місце 501-550, а Донецький Національний Університет та Київський політехнічний інститут виявилися в останній сотні вище від загального 601 місця.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути