chrome firefox opera safari iexplorer

Український марафонець Олександр Сітковський — найкращий легкоатлет Європи

18 грудня 2013 о 12:23

Європейська асоціація легкої атлетики оголосила імена найкращих спортсмена та спортсменки листопада

Українець Олександр Сітковський став найкращим серед серед чоловіків, а угорка Жофія Ердейі — серед жінок, повідомили Еспресо. TV у Федерації легкої атлетики України.

Такого визнання наш атлет удостоївся за перемогу на марафоні у Флоренції 24 листопада, де Олександр тріумфував з особистим рекордом — 2:09.14 год. Цей час став другим результатом у єврорпейському Топ-листі цього сезону.

Під час визначення найкращих атлетів континенту голосування відбувається у трьох категоріях – серед експертів, журналістів та вболівальників.

Нагадаємо, цього року українець Богдан Бондаренко, чемпіон світу зі стрибків у висоту, чотири рази визнавався найкращим легкоатлетом місяця в Європі, а також переміг у номінації “Спортсмен року” за версією європейської легкоатлетичної асоціації.

Інша українка Ганна Мельниченко, чемпіонка світу у семиборстві, була найкращою у вересні.

Джерело: Espreso.tv
Розділи: Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути