Поки люди обирають меню на новорічне застілля, медики готуються до напливу пацієнтів.
За новорічну ніч українці часто пробують з'їсти все те, у чому цілий рік собі відмовляли. Для українців настали часи серйозного випробування для здоровʼя, бо будуть їсти смажене, масне, гостре та ще з алкоголем, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
У передноворічні дні на ринку розкуповують сало, ковбаси, гостре і солоне. На святкові столи люди беруть усе, чого досі собі не дозволяли.
Один із найдорожчих ринків у центрі столиці закуски продає і бідкається, бо новорічних наїдків привезли цьогоріч забагато.
Ринок, який знаходиться поруч із Майданом Незалежності, під охороною силовиків зазнає збитків. Поки люди обирають новорічні страви, київські лікарні, надто ті, де лікують шлунок та підшлункову, готуються до напливу пацієнтів.
Щороку після свят усі палати тут заповнюють ущент. У зоні підвищеного ризику опиняються люди, у яких є камінці в жовчному, у яких запалена підшлункова.
За кожного болю в животі радять звертатися до медиків, бо це може бути ознакою як і апендициту, так і інфаркту.
Дієтологи всім радять уночі не переїдати, обмежити види мʼяса на столі або узагалі поставити лише легкі салати.
У кухарів Євромайдану, які уже понад місяць годують людей, є свої рецепти. Мовляв, треба знати міру в тому, що ти пʼєш і чим заїдаєш. Вранці 1 січня радять зварити легкий суп із пшона і картоплі.
Вранці після новорічної ночі швидкою допомогою може стати молоко, ананаси та клізма. Рятують від похмілля та переїдання солянка, розсоли та спокійний наступний день.