chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти в Українському домі знайшли доступ до урядового зв'язку та інтернету киян — ЗМІ

31 січня 2014 о 12:46

В захопленому Українському домі знайшли доступ до мобільного зв'язку та інтернету киян, а також до урядового зв'язку, повідомляють «Вести». За даними видання, в будинку є підвальні приміщення, де знаходяться точки комунікації інтернет-провайдерів і базові станції мобільних операторів.

Тим часом, у компаніях повідомили, що до українського дому не пускають технічних працівників, щоб перевірити обладнання.

«Мінус перший поверх був відданий під музейні фонди — картини і експонати. А мінус другий, який проходить під всім будинком, — під системи комунікації, що зручно для провайдерів і мобільних операторів», — розповіла екс-директор Українського дому Наталія Заболотна.

Екс-мер Києва Олександр Омельченко підтвердив інформацію. За його словами, будівля мала стратегічне призначення, і спочатку там закладалися приміщення для розміщення комунікаційних точок. А от джерела видання в уряді повідомили, що через Український дім проходить навіть урядовий зв'язок. 

Інтернет-провайдери та мобільні оператори офіційно не коментують ситуацію, чи є у провайдерів резерви, щоб у разі введення надзвичайного стану в країні, продовжувати поставляти зв'язок.

Неофіційно вони зазначають, що ризик існує, але до нього вже підготувалися: «Вже майже тиждень у будинку знаходяться активісти — і зв'язок не переривається. Але в будівлю, де знаходяться наші базові станції, не пускають не тільки представників нашої компанії, але і навіть технічних працівників. Це насторожує. Навіть якщо базову станцію пошкодять, то забезпечити зв'язок користувачам все одно зможемо — навантаження на себе візьмуть сусідні. Звичайно, можуть бути незначні перебої, але в цілому повинні впоратися». 

В самому Українському домі мітингувальники обіцяють, що жоден кабель або провід не постраждає. «Ми опечатали підвал і дах, де знаходяться фонди, комунікаційні точки, антени тощо. До того ж біля дверей стоїть охорона. Я буквально вчора перевіряв, чи все в порядку — жодні двері не були відчинені, — заявив комендант Майдану і нардеп від „Батьківщини“ Андрій Парубій. — Я був комендантом в Українському домі ще в 2004-му, коли була Помаранчева революція, і ми також забезпечили належний захист. Тоді не було до нас претензій». 

Раніше повідомлялося, що надзвичайний стан в Україні загрожує відключенням інтернету і комендантською годиною.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути