chrome firefox opera safari iexplorer

КМДА замовила пам'ятник Олені Телізі за 3,5 млн грн

09 січня 2014 о 10:41

Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт Київської міської державної адміністрації уклало угоду з ТОВ «Аспел» на спорудження пам'ятника Олені Телізі та її соратникам.

Як зазначається у «Віснику державних закупівель», монумент встановлять на території Меморіального комплексу «Бабин Яр» у Києві.

Вартість угоди становила 3,45 млн грн.

Передбачено виготовлення бронзового пам'ятника вагою до 1,5 т, а також мощення площадки поряд з пам'ятником – бруківкою 268 кв м і гранітними плитами 134 кв м. Також влаштують зовнішнє освітлення, засіють партерні, мавританські і звичайні газони.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Проектно-будівельна компанія ППР» Світлани Козлової з різницею пропозицій 0,3%.

Нагадаємо, рік тому «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» замовила підприємцю Олександрі Рубан виготовлення моделі скульптурної композиції «Пам'ятник О. Телізі та її соратникам» вартістю 1,80 млн гривень.

Пам'ятник у Бабиному Яру, згідно з відповідним указом президента «Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги», мали встановити ще у 2006—2008 роках. Тоді Міністерство культури та туризму провело конкурс на кращий ескізний проект і в 2007 р. затвердило проект О. Рубан, В. Липовки та В. Єршова.

Фірму «Аспел» заснували Ольга та Ян Клюшке. Ян Клюшке відомий як представник організації «Український союз промисловців і підприємців» в Об'єднаних Арабських Еміратах.

За даними «Вісника держзакупівель», ТОВ «Аспел» почало вигравати тендери у грудні 2013 року. Окрім останньої закупівлі, фірма також отримала підряд вартістю 27,50 млн гривень на реконструкцію будівлі під центр обробки даних «Електронна столиця».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури