chrome firefox opera safari iexplorer

На честь загиблого активіста Вербицького назвуть гору на Кавказі — ЗМІ

31 січня 2014 о 11:25

Львівські альпіністи розповіли, що хочуть назвати одну з безіменних вершин на Кавказі на честь загиблого на Майдані Юрія Вербицького

За словами голови гірського клубу «Екстрем» Мар'яна Нищука, Вербицький був членом клубу, і його друзі вирішили так увічнити його пам'ять. За останні два роки альпіністи вже назвали одну з вершин на Кавказі ім'ям Степана Бандери, а другу — Андрія Шептицького, повідомляє Сьогодні.

В цьому році третю вершину збиралися назвати на честь Папи Івана Павла II, але, як пояснюють члени клубу, через трагічну смерть Вербицького вирішили з горою на честь понтифіка почекати.

За словами Нищука, ініціативу львів'ян підтримали їхні грузинські колеги: вони допоможуть знайти безіменну вершину, потім українці поїдуть туди, щоб визначити точні координати.

Львівська міськрада збирається звернутися до грузинських колег для погодження, після чого вони додадуть вершину Вербицького до карт. Експедиція запланована на серпень. У Львові тим часом на честь активіста хочуть назвати ще й площу, вулицю або сквер.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути