chrome firefox opera safari iexplorer

Опозиція попросила забрати увечері з Майдану жінок і дітей

22 січня 2014 о 13:06

Опозиція оголосила сьогодні загальну мобілізацію — о 18.00. Місце — Майдан.

«Дії Януковича, Захарченка та командирів спіцпідрозділів порушують велику кількість статей міжнародних конвенцій і підпадають під дію Гаазького міжнародного трибуналу. Чинна влада остаточно втратила свою легітимність», — вважають представники опозиції.

Опозиція також закликає не приводити на Майдан у середу ввечері жінок та дітей.

Про це заявив на прес-конференції в Штабі національного спротиву заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

«Попри звірячі дії влади ми не скасовуємо засідання Народноїї ради та віче на Майдані сьогодні ввечері. Однак просимо жінок та дітей не приходити на Майдан», — сказав він.

За його словами, опозиція має інфомацію про подальші наміри влади нападати на активістів та організаторів акцій протесту.

«І вони і надалі готові вбивати», — сказав Турчинов.

Він також спрогнозував, що жертвами вранішньої бійки на вулиці Грушевського можуть бути більше людей «оскільки кількох активістів Беркут затягнув до себе, їхня подальша доля невідома».

«Але ми оголошуємо тотальну мобілізацію і в Україні знайдеться багато патріотів, готових померти заради того, щоб бути вільними людьми», — сказав опозиціонер.

Як відомо, в столиці триває силове протистояння між активістами і міліцією. Підтверджено загибель трьох протестувальників.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути