chrome firefox opera safari iexplorer

ПАРЄ ухвалила жорстку резолюцію щодо України

30 січня 2014 о 14:34

Парламентська асамблея Ради Європи двома третинами голосів ухвалила резолюцію стосовно України

До ухвалення члени ПАРЄ розглянули 24 поправки до проекту резолюції.

Зокрема, під час сесії вже відхилено поправку голови української делегації, депутата Партії регіонів Івана Попеску, який наполягав на тому, щоб до кола відповідальних за події в Україні додали опозицію.

Відхилили поправку російських представників у ПАРЄ, що українська влада – законно обрана. Разом з тим, не підтримали поправку цих же представників щодо непричетності Росії до подій в Україні, тобто в резолюції йтиметься, що Росія здійснювала тиск на Україну. Не підтримали поправку росіян і про те, що «поліція була брутальною не з усіма учасниками протесту, а лише з деякими».

Разом з тим, були підтримані поправки представників Росії у ПАРЄ щодо заміни слова «радикали» на «екстремісти» щодо осіб, за участю яких розпочалися силові сутички у Києві. Крім цього, за пропозицією Росії ПАРЄ ухвалила поправку про необхідність розслідувати факти поранення представників силових структур.

Ще одна поправка – про проведення в Україні референдуму про відставку президента, подана від співдоповідачок по Україні, не була ухвалена.

Разом з тим, ПАРЄ не ставитиме Україну в режим спеціального моніторинга, який розглядав би ситуацію в державі на кожному засіданні Комітету Міністрів ПАРЄ.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути